Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse atleten schitteren in Frans-Guyana

Surinaamse atleten schitteren in Frans-Guyana

19/03/2017 22:07 - Terence Oosterwolde

Jeffry Vanan (m) krijgt zijn medaille, terwijl Alan Alais (l) en Ifrish Alberg (r) applaudisseren.

Jeffry Vanan (m) krijgt zijn medaille, terwijl Alan Alais (l) en Ifrish Alberg (r) applaudisseren. Foto: Collectie Jeffry Vanan  

PARAMARIBO - Jeffry Vanan, Ifrish Alberg, Dornell Alanterie en Clifton Olymph hebben tjdens atletiekwedstrijden in Frans-Guyana goede prestaties neergezet. Het kwartet zal volgende maand weer een meetmoment hebben aan de Franse kant.

De trainingspartners Vanan en Alberg verschenen vrijdag in stromende regen aan de start van de 100 meter in Montjoly. Vanan ging na 10,51 seconden als eerste over de finish. De Fransman Alan Alais werd tweede in 10,67, terwijl Alberg in 10,68 nipt als derde finishte.

Vanan: "Het regende de hele tijd. Het was koud, waardoor ik niet zo hard kon gaan zoals gewenst. Maar overall was het goed."

Alberg kijkt nu al uit naar de wedstrijden van 1 en 8 april in respectievelijk Saint Laurent en Kourou. "We hopen dan veel harder te gaan."

De sprinters zouden zaterdagmiddag in Kourou een 200 meter lopen. "Maar het timing system deed het niet en het regende nog harder dus konden we niet lopen", vertelt Alberg.

Alanterie en Olymph van Atletiekvereniging Marwina kwamen vrijdag uit op de hink-stap-sprong. Alanterie werd eerste in 15,58 meter, Olymph tweede in 15,33 meter. "Het was onze eerste wedstrijd en het regende, maar het is toch gelukt", zegt Olymph.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen