Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Tweeduizend mensen demonstreren tegen racisme in Amsterdam'

'Tweeduizend mensen demonstreren tegen racisme in Amsterdam'

18/03/2017 17:21

'Tweeduizend mensen demonstreren tegen racisme in Amsterdam'

Foto: ANP  

In Amsterdam liepen zaterdag rond de tweeduizend mensen mee in een demonstratie tegen racisme en discriminatie. Dat is de schatting van een woordvoerder van organisator Comité 21 Maart.

De optocht ging van de Dam naar het beeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. Organisaties als Greenpeace, FNV en Meldpunt Islamofobie liepen mee. Ze betoogden dat Nederland een racismeprobleem heeft, wat onder meer te zien zou zijn aan de opkomst van rechtspopulistische partijen die een 'zondebokpolitiek' voeren tegen moslims en vluchtelingen, aldus de organisatie.

''De verkiezingscampagne werd gedomineerd door racisme, islamofobie en wij-zij denken. Wilders, Rutte en Buma maakten zich daar allemaal schuldig aan. Dit is waar we vandaag tegen demonstreren'', zei een woordvoerder van de organisatie. De manifestatie werd gehouden in het kader van Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina