Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal uitgeschakeld

Transvaal uitgeschakeld

18/03/2017 20:35 - Terence Oosterwolde

Transvaal is uitgeschakeld in het CFU-clubkampioenschap.

Transvaal is uitgeschakeld in het CFU-clubkampioenschap. Foto: Davo Vega  

PARAMARIBO - Transvaal heeft het niet gered in het clubkampioenschap van de Caribische Voetbalunie (CFU). In de 'must win'-wedstrijd tegen het Jamaicaanse Portmore United ging de Surinaamse semikampioen zaterdagavond roemloos met 1-6 ten onder.

Transvaal moest in poule D winnen van Portmore United om kans te maken door te stoten naar de volgende ronde. Immers, slechts de groepswinnaar kwalificeerde zich.

Maar in Estadio Juan Ramon Loubriel in Bayamon kwam de Surinaamse club al in de negentiende minuut op achterstand. Suelae McCalla was de maker van de goal. De strijd was daarna effectief over, want binnen een kwartier liep Portmore United uit naar 3-0. De 2-0 was een auto-goal van Transvaal-keeper Sherwin Doorson, waarna Stuart Tremaine in de 33ste minuut de 3-0 scoorde.

Na de rust vond Portmore nog driemaal het net. Cleon Pryce, Ewan Grandison en Malique Foster gaven Doorson het nakijken. Ivenzo Comvalius redde de eer voor Transie.

Transvaal verlaat het toernooi met twee nederlagen en een winst. De groenwitten verloren op de openingsdag met 0-1 van thuisclub Puerto Rico FC, voordat donderdag Scholars International met 4-0 werd overklast.

Een maand geleden werd landskampioen Inter Moengotapoe in ditzelfde toernooi uitgeschakeld. In groep A eindigde de Moengonese club net als Racing des Gonaïves met zeven punten, maar door een minder doelsaldo strandde Inter in de groepsfase.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina