Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Technische school Meerzorg krijgt moderne machines

Technische school Meerzorg krijgt moderne machines

18/03/2017 20:48 - Gilliamo Orban

Deze leerling van het Lager Beroeps Onderwijs Meerzorg, demonstreert wat de moderne machines kunnen doen.

Deze leerling van het Lager Beroeps Onderwijs Meerzorg, demonstreert wat de moderne machines kunnen doen. Foto: Jason Leysner  

COMMEWIJNE - Door een donatie van de Amerikaanse oliemaatschappij Kosmos Energy zijn eindelijk de ouderwetse machines van Lager Beroeps Onderwijs (LBO) Meerzorg vervangen door moderne. De ongeveer 150 leerlingen van de dag- en avondopleidingen kunnen hiermee de nieuwste technologieën leren en toepassen. De machines kosten 83.000 Amerikaanse dollar.

"De machines die meer dan dertig jaar oud waren, zijn absoluut niet meer van deze tijd. De moderne machines verwerken de gegevens digitaal. Wij willen niet achterblijven in technologie", zegt John Doelatip, coördinator LBO Meerzog, tegen de Ware Tijd. De machines zijn gisteren officieel overgedragen te Meerzorg in bijzijn van onderwijsminister Robert Peneux.

Nu het technisch onderwijs op voj-niveau is verbeterd door de nieuwe machines, streeft Doelatip ernaar om hetzelfde te bereiken op middelbaar niveau in Commewijne. Hiervoor zijn echter meer machines en leslokalen nodig. "We zullen ons inzetten om ook die mijlpaal te bereiken, waardoor kinderen van het district niet meer naar Paramaribo hoeven voor middelbaar technisch onderwijs." 

De school heeft drie studierichtingen: bouwkunde, voertuigentechniek en elektrotechniek. Door de donatie zal volgend schooljaar begonnen worden met een vierde studierichting, namelijk werktuigbouwkunde. De bouw hiervoor van vier lokalen waarvan twee voor praktijklessen start binnenkort.

Leerling Sefas Kawai is heel blij met de nieuwe machines. "De technologie ontwikkelt zich snel en wij moeten niet blijven steken in de tijd, anders weten we straks niet hoe we moderne machines moeten bedienen." Voor de nieuwe werktuigen is de school enkele jaren terug zelf op pad gegaan. Uiteindelijk is Kosmos Energy bereid gevonden voor dit project. Dat past helemaal in het beleid van het bedrijf om technische experts te 'creëren'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina