Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontwikkelingsplan vrijwel klaar voor indiening bij DNA

Ontwikkelingsplan vrijwel klaar voor indiening bij DNA

18/03/2017 03:23 - Naomi Hoever

President Desi Bouterse zegt dat het Ontwikkelingsplan al helemaal af is.

President Desi Bouterse zegt dat het Ontwikkelingsplan al helemaal af is. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Anders dan de oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) beweert, zegt president Desi Bouterse dat het Ontwikkelingsplan (OP) klaar is. “Het OP is, los van de officiële cijfers die eventueel kunnen verschillen, helemaal rond”, zei hij. Het wachten is op het moment dat het wordt ingediend bij het Kabinet van de President en vicepresident.

Bouterse ging hiermee in op vragen van verslaggevers tijdens een persconferentie. Hij beloofde dat binnen twee weken nadat het document zal zijn ingediend het zal worden behandeld, met daarop aansluitend behandeling van de ontwerpbegroting 2017. Fractieleiders van de oppositionele partijen hadden hun bezorgdheid geuit over het uitblijven van het OP.

Chandrikapersad Santokhi verweet de regering een vertragingstactiek toe te passen, omdat het land in een zodanige crisis zit dat ze niet weet hoe hieruit te komen. "De begrotingsbehandeling en het Ontwikkelingsplan zullen geen uitzicht bieden op de beheersing en oplossing van de crisis", zei Santokhi.

Gregory Rusland (NPS) zegt dat de regering buiten de wet bezig is door zonder een plan te regeren. Volgens hem kunnen de beleidmakers moeilijk tot een plan komen, omdat instituten zoals het Planbureau die de regering krachtig konden ondersteunen, kapot zijn gemaakt. "Dit is voor mij een van de symptomen dat de regering slecht beleid maakt. Ze zet geen kader in, en het kader wordt versnipperd."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina