Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • First lady Bouterse op conferentie in Marokko

First lady Bouterse op conferentie in Marokko

18/03/2017 14:55 - Ivan Cairo

First lady Bouterse op conferentie in Marokko

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring donderdag tijdens haar toespraak op het Derde Crans Montana Forum in Marokko. Foto: Kabinet van de President  

PARAMARIBO - Ingrid Bouterse-Waldring, Surinames first lady, vertegenwoordigt het land deze week in Marokko tijdens een internationale conferentie. Als hoofdgastspreker tijdens het Derde Crans Montana Forum in Dakhla ging ze donderdag in op de rol van de vrouw bij integratie op politiek- en economisch gebied. Zo meldt het Kabinet van de President.

De bijeenkomst die onder supervisie staan van het koningshuis van koning Mohammed VI van Marokko, duurt tot en met 21 maart. De first lady wordt vergezeld van Surinames niet-residerende ambassadeur in Marokko, Harvey Naarendorp. Ruim 2000 personen uit ongeveer 150 landen nemen deel aan het internationale forum.

De officiële opening vond donderdag plaats waarbij verschillende prominente personen hebben opgeroepen tot meer internationale samenwerking en grotere inzet voor een sterke Zuid-Zuidrelatie. Ook de bekende Amerikaanse predikant, voormalig presidentskandidaat en mensenrechtenactivist Jessy Jackson, hield een toespraak. Als voorzitter van de Rainbow Push Coalition riep hij op tot gebed voor de wereld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina