Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Antidiscriminatieloop komt te vervallen

Antidiscriminatieloop komt te vervallen

18/03/2017 06:10 - Merredith Bruce

Eugenio Bruce, Caricom-jeugdambassadeur, en collega-jeugdambassadeur Samaidy Akima vrijdag tijdens een persconferentie.

Eugenio Bruce, Caricom-jeugdambassadeur, en collega-jeugdambassadeur Samaidy Akima vrijdag tijdens een persconferentie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De bekende Antidiscriminatieloop die jaarlijks in verband met de Antidiscriminatieweek wordt gehouden, komt dit jaar te vervallen. Uit een enquête is gebleken dat jongeren meer voor de gezelligheid komen naar de loop, terwijl deze activiteit bedoeld is om de bewustwording over uitbanning van racisme en discriminatie op te voeren.

De vragenlijsten zijn in verband met de evaluatie van de Antidiscriminatieweek vorig jaar verspreid onder ruim drieduizend jongeren op voj- en voss-cholen in Paramaribo, Wanica en Commewijne. "Sommige hebben meegedaan, omdat ze het leuk vinden, het als een uitje zagen of omdat hun vrienden ook meededen", zei Eugenio Bruce, Caricom-jeugdambassadeur, vrijdag tijdens een persconferentie.

Bruce heeft samen met zijn collega-jeugdambassadeur Samaidy Akima een overzicht gegeven van activiteiten die op schema staan in verband met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Het thema is 'Stop Racisme en Discriminatie' en de slogan 'Let's have Peace and Unity, give people equal Opportunity '. In de plaats van de Antidiscriminatieloop wordt er een plakkatenproject georganiseerd.

Landelijk zullen er op commissariaten in alle districten plakkaten onthuld worden, waarop de boodschap van antiracisme en antidiscriminatie verwoord is. Dit gebeurt op verzoek van jongeren die tijdens het onderzoek hebben gevraagd om de bewustwording over de uitbanning van discriminatie ook op districtsniveau te stimuleren. Bij deze activiteit worden jongeren uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Er is volgens de jeugdambassadeurs daarom geen vrees voor een lage opkomst met het wegvallen van de Antidiscriminatieloop die jaarlijks duizenden personen, voornamelijk jongeren, op de been bracht. Op deze manier wil de organisatie de groep ook directer benaderen met de boodschap. Bruce zegt desgevraagd dat het schrappen van de loop enigszins zal zorgen voor minder onkosten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina