Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS sluiten militaire actie tegen Noord-Korea niet uit

VS sluiten militaire actie tegen Noord-Korea niet uit

17/03/2017 21:44

VS sluiten militaire actie tegen Noord-Korea niet uit

Foto: AP  

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson heeft gezegd dat een preventieve militaire actie tegen Noord-Korea tot de mogelijkheden behoort. De periode van ‘strategisch geduld’ is voorbij, zei de minister tijdens een bezoek aan Zuid-Korea.

Tillerson schetste een hardere strategie tegen de toenemende nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea, na zijn bezoek aan een van 's werelds zwaarst beveiligde grenzen bij de bufferzone tussen beide rivalen. Daar werd hij aangestaard en gefotografeerd door Noord-Koreaanse militairen. 

Als het wapenprogramma van Noord-Korea een bepaald niveau bereikt "geloven wij dat actie vereist is", zei Tillerson later tijdens een persconferentie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Toen de minister werd gevraagd naar de mogelijkheid van militair optreden tegen het noorden zei hij dat alle opties open zijn. "Laat ik heel helder zijn", zei Tillerson, "het beleid van strategisch geduld is voorbij. We verkennen een nieuwe serie van veiligheids- en diplomatieke maatregelen. Alle opties liggen op tafel." Trouw.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina