Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trainees BGA klaar voor tweede traject

Trainees BGA klaar voor tweede traject

17/03/2017 20:01 - Van onze redactie

Trainees BGA klaar voor tweede traject

Foto: Het ministerie van Binnenlandse Zaken  

PARAMARIBO - Trainees van het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) zijn klaargestoomd voor het tweede traject van ‘Train de Trainers’. Het doel van het project is om het gendertrainerskorps te vergroten en genderevenwicht te brengen.

De training bestaat uit twee trajecten, waarbij gendergerelateerde concepten tijdens het eerste gedeelte op een interactieve manier zijn behandeld. Shiefania Jahangier, onderhoofd BGA, geeft aan dat bij het tweede traject de trainees tools zijn aangereikt om de opgedane kennis over te kunnen dragen.

Het gaat onder meer om de manier van presenteren, de diverse leerstijlen,  het non-verbaal en verbaal gedrag en gebruik van hulpmiddelen bij het verzorgen van een training. Voor een deel van de trainees behoort gender tot hun dagelijkse werkzaamheden en dat maakt de training voor hen makkelijker.

Jahangier zegt dat de  formulering en uitvoering van het genderbeleid kans van slagen zal hebben als de belanghebbenden goed begrijpen wat gender en gendergerelateerde concepten inhouden. Het is volgens haar van belang dat zijgender awareworden gemaakt.

Het BGA gaat dat niet in alleen kunnen doen. Vandaar dat er meerdere functionarissen worden getraind om de nodige kennis over te kunnen dragen. "En aangezien het om gender issues gaat, dus waarbij mannen en vrouwen betrokken zijn, is het tactvol om zowel vrouwelijke als mannelijke trainers  te hebben", aldus Jahangier.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina