Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘The Brothers’ winnen opnieuw Makhan Chor-wedstrijd

‘The Brothers’ winnen opnieuw Makhan Chor-wedstrijd

17/03/2017 10:39 - Shanavon Arsomedjo

‘The Brothers’ winnen opnieuw Makhan Chor-wedstrijd

 

PARAMARIBO - ‘The Brothers’ hebben de wedstrijd Makhan Chor, die maandag tijdens het feest van Holi Phagwa werd gehouden, gewonnen. De groep wint voor de derde keer op rij en mag de wisseltroffee houden.

Het harde trainen is beloond. Ruim twee maanden voor de wedstrijd begonnen ze al met trainen. "Als we eenmaal de juiste mensen de juiste posities hebben gegeven, gaan we met alle groepen naar buiten om daar het echte spel te oefenen", legt groepsleider Nishal Ghisiawan uit.

Makhan Chor is een spel waarbij minimaal tien mensen een pyramide vormen door op elkaars schouders te staan. De persoon die het hoogst staat moet de honingpot, die aan een touw is gehangen, kantelen. De groep die dit het snelst doet wint. "Het ziet er misschien makkelijk uit, maar dit spel is best intensief. Je kunt ook geblesseerd raken", aldus Ghisiawan.

Organisator Dinesh Malhoe heeft er vorig jaar voor gepleit dat deze sport tot een nationale sport wordt gemaakt. Ghisiawan vindt het een goed idee, maar hoopt dat de organisator maatregelen treft om ongelukken en blessures te beperken.

Het stemt Malhoe goed dat het aantal deelnemers ieder jaar groeit. Afgelopen maandag hebben tien multiculturele groepen meegedaan, waaronder Chin Fa Foe Kon, Naks Kaseko Loco en twee Inheemse groepen uit Saramacca. 'Palm Boys' uit Leiding eindige op de tweede plaats en de derde plaats ging naar 'Calcutta' uit Saramacca. Vorig jaar hebben acht groepen meegedaan en in 2015 waren dat er vier.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina