Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stroomvoorzieningen Diakonessenhuis hervat

Stroomvoorzieningen Diakonessenhuis hervat

17/03/2017 14:16 - Van onze redactie

Stroomvoorzieningen Diakonessenhuis hervat

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De stroomvoorzieningen die donderdag gedeeltelijk waren afgesloten in het Diakonessenhuis zijn hervat. Dat laat de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) weten in een persbericht.

De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) was woedend dat een gedeelte van het ziekenhuis geen stroom kon krijgen. "Het willens en wetens afsluiten van de stroomvoorziening van een ziekenhuis brengt mensenlevens in gevaar. Hiervoor kan absoluut geen begrip worden opgebracht."

Volgens de NZR is er al ruim een jaar een briefwisseling gaande tussen het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en de NZR over een toegezegd sociaal tarief en energiebezuinigingsmaatregelen bij de ziekenhuizen. "De NZR heeft meerdere keren aangegeven dat ziekenhuizen bereid zijn om de verhoogde EBS-rekeningen te betalen, alleen moeten de inkomsten daarop afgestemd worden", meldt de ziekenhuisraad in een persbericht.

"De NZR had in deze huidige financieel reeds zeer moeilijke tijd voor de ziekenhuizen op enig begrip van de EBS gerekend en is daarom bijzonder onaangenaam getroffen dat de EBS onverbiddelijk is overgegaan tot afsluiting van het Diakonessenhuis."

De EBS benadrukt dat het nooit de bedoeling was om (een gedeelte van) het ziekenhuis af te sluiten van stroom. "Het ziekenhuis heeft meerdere aansluitingen met enorme betalingsachterstanden bij de EBS die door haar nimmer zijn afgesloten, rekening houdende met het maatschappelijk karakter van deze instelling."

De aansluitingen zijn wederom opengesteld en ook de levering van elektriciteit is onmiddellijk hervat. "Het beddenhuis met haar relevante cruciale afdelingen was door het optreden van de EBS niet in de gevarenzone, aangezien zij normaal van elektriciteit werd voorzien", meldt de EBS. De EBS hoopt op een snelle oplossing van de openstaande rekeningen van ziekenhuizen en zal hierover onderhandelen met de NZR.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen