Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Alhzeimer Suriname eerste onderzoekscentra dementie

Stichting Alhzeimer Suriname eerste onderzoekscentra dementie

17/03/2017 16:06 - Van onze redactie

Stichting Alhzeimer Suriname eerste onderzoekcentra dementie

 

PARAMARIBO - Stichting voor Alzheimer en andere dementie Suriname is het eerste onderzoekscentra die zich bezig zal houden met dementie in Suriname. Dat meldt de stichting in een persbericht.

 "We weten niet wat de specifieke risicofactoren van dementie zijn in Suriname. Ook is niet bekend welke vormen van dementie het meest voorkomen. We weten eigenlijk niet eens wat we moeten targetten. De stichting wil zich daarom bezighouden met onderzoeken", meldt drs. Luckham, klinisch geriater en voorzitter van de stichting.

"Alzheimer International heeft bij landen in de regio, omdat ze vergelijkbaar zijn met Suriname, onderzoek gedaan en ze hebben het idee dat tien procent van de ouderen dementie heeft. Maar zeker is het niet."

Onderzoek zal dit moeten aantonen en de zorg voor personen met dementie verbeteren. De stichting zal een tweesporenbeleid voeren: onderzoek doen en het schrijven van projecten, maar ook het begeleiden en informeren van personen die de zorg dragen voor iemand met dementie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina