Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Saint Lucia rouwt om overleden Nobelprijswinnaar Derek Walcott

Saint Lucia rouwt om overleden Nobelprijswinnaar Derek Walcott

17/03/2017 17:28

Saint Lucia rouwt om overleden Nobelprijswinnaar Derek Walcott

Derek Walcott. Foto: AP  

CASTRIES - In zijn huis op het eiland Saint Lucia is de Caribische dichter en Nobelprijswinnaar Derek Walcott overleden. Hij was 87. In Walcotts poëzie en toneelstukken gaat het vaak over zijn Caribische afkomst en de volkscultuur op de eilanden. Als half-Afrikaan, half-Europeaan, schreef hij in het Engels over het leven tussen culturen in.

Zijn bekendste werk is het omvangrijke epos Omeros uit 1990, dat wordt gezien als een Caribische hertaling van de Ilias en Odyssee van Homeros. Het gaat over het koloniale verleden en het complexe heden van de Caribische eilanden.

Toen hij de Nobelprijs kreeg, in 1992, noemde Walcott in zijn dankwoord de Jamaicaanse reggae-koning Bob Marley als inspiratiebron. Het werk van Walcott bevat ook veel verwijzingen naar teksten van Marley. Later in de jaren 90 schreef Walcott veel teksten voor popmuziek, onder meer voor de musical The Capeman van Paul Simon. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina