Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Republic Bank gesloten door arbeidsconflict

Republic Bank gesloten door arbeidsconflict

17/03/2017 12:27 - Eliézer Pross

Republic Bank gesloten door arbeidsconflict

Foto: dWT / Eliézer Pross  

PARAMARIBO - Slechts twee filialen van de Republic Bank zijn vrijdag geopend. De deuren van het hoofdkantoor en enkele filialen waar mensen werken die bij de bond zijn aangesloten, zijn vrijdagochtend dichtgehouden in opdracht van de directeur, onder leiding van Gloria Anthony.

Aanleiding hiertoe is een conflict dat donderdag begon toen de bondsvoorzitter Willy Rodrigeus in opdracht van Anthony het gebouw uit werd gezet. "Het personeel leeft al lang op gespannen voet met deze directrice. Zij behandelt de arbeiders en zelfs managers onheus. Ze schreeuwt zelfs tegen hen waar klanten bij zijn. Dit gaan wij niet langer pikken", zei Rodrigeuz vrijdagmorgen aan de krant.

Voordat zij donderdag uit de bank werd gezet, wilde zij namens het personeel een brief aan de leden van de raad van commissarissen overhandigen met de klachten over de werkwijze van de directrice. Vanmorgen was de bond van plan om een actie af te kondigen, maar de directie greep eerst in en sloot de deuren.

Het was de bedoeling om de bank te draaien met personeel dat al aan het werk was. Maar het gros van de medewerkers was nog niet aan het werk, waardoor ze buiten het gebouw gesloten waren. De directie plaatste rond tien uur 's morgens een mededeling dat de bank voor de rest van de dag gesloten is.

Partijen zijn vanavond bij de Bemiddelingsraad voor heel Suriname om de problemen, die ook te maken hebben met loononderhandelingen, te bespreken. De twee filialen aan de Van 't Hogerhuysstraat en de Jozef Israëlstraat draaien wel en worden gerund door uitzendkrachten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina