Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Republic Bank: ‘Bond wil aanpassing van salarissen’

Republic Bank: ‘Bond wil aanpassing van salarissen’

17/03/2017 15:37 - Van onze redactie

Foto: dWT / Eliézer Pross

Foto: dWT / Eliézer Pross  

PARAMARIBO - Klanten van de Republic Bank kunnen voor hun bankzaken weer terecht bij alle filialen, ondanks dat er nog steeds personeel actie voert. Filialen van de bank waren vrijdag gesloten wegens een arbeidsconflict.

Algemeen-directeur Gloria Anthony: "We zouden een bespreking hebben met de Bemiddelingsraad hebben over deze kwestie. Het is dan ook jammer dat men is overgegaan is tot de acties van vandaag."

Volgens de Republic Bank wil de Bond de onderhandelingen tussen de partijen heropenen omwille van een aanpassing van de salarissen vanaf 1 oktober 2016. "In deze moet worden opgemerkt dat een aantal van de andere banken met hun vakbonden van tevoren schriftelijk waren overeengekomen om in oktober 2016 de salarissen te herzien. De Republic Bank Suriname had echter niet een dergelijke overeenkomst met de Bond gesloten."

Anthony stelt dat ze het betreurt dat sommige klanten vrijdag geen normale dienstverlening konden verwachten of krijgen. Ze hoopt op een snelle aanvaardbare oplossing voor beide partijen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina