Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoofdklassers Yellow Birds zeker van volleybalplay-off

Hoofdklassers Yellow Birds zeker van volleybalplay-off

17/03/2017 23:44 - John Zaalman

Jonah Tammenga van Gideon (3) probeert de smash van Arne Ceder van Yellow Birds te verdedigen, terwijl zijn teamgenoten Arsenio Darnoud (m) en setter Navaro Nabibaks (1) toekijken.

Jonah Tammenga van Gideon (3) probeert de smash van Arne Ceder van Yellow Birds te verdedigen, terwijl zijn teamgenoten Arsenio Darnoud (m) en setter Navaro Nabibaks (1) toekijken. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft zijn play-offplek in de mannenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond veiliggesteld. Vrijdagavond werd in de Ismay van Wilgen Sporthal de cruciale partij tegen Gideon in straight sets gewonnen: 25-23, 25-23, 25-18.

"We hadden wel niet verwacht dat het vrij makkelijk zou gaan", meende Roberto Joval. Belangrijk voor de Yellow Birds-captain was dat zijn team ondanks de tegenstander vooral in de eerste twee sets druk uitoefende bleef doorspelen.

Lionel Nabibaks schreef het verlies van zijn team toe aan "een slechte voorbereiding". "Daarnaast kampen we ook met blessures." Romano Susana, die een hamstringkwetsuur heeft, is één van de geblesseerden. "Maar we hebben nog alle geloof in de play-off", zei de Gideon-coach. Hij denkt met een overwinning op Yelyco 2 zeker te zijn van tenminste de vierde plek.

Oud-meervoudig kampioen Lyzecks zit ook nog in de race voor de play-off. De ploeg van Michael Ong A Kwie behaalde eerder vrijdagavond een 3-0 winst (25-16, 25-19, 25-20) op Yelyco 2.

In de meisjesjeugdklasse stuurde Yelyco Condor met 2-1 (15-21, 21-19, 21-5) naar huis.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina