Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Europese Commissie legt Air France-KLM miljoenenboete op

Europese Commissie legt Air France-KLM miljoenenboete op

17/03/2017 16:43

Europese Commissie legt Air France-KLM miljoenenboete op

 

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft Air France, KLM en vrachtdochter Martinair vrijdag opnieuw beboet voor verboden prijsafspraken op het gebied van luchtvrachtvervoer. In totaal moet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep ruim 325 miljoen euro betalen.

Ook acht andere luchtvrachtvervoerders kregen nieuwe boetes opgelegd. Eerder werd al bekend dat de Commissie van plan was om de boetes op te leggen. Het totale boetebedrag komt op ruim 776 miljoen euro. Dat was oorspronkelijk bijna 800 miljoen euro.

Naast Air France, KLM en Martinair zijn British Airways, Air Canada, Cargolux, Cathay Pacific, Japan Airlines, Singapore Airlines, LAN Chile en SAS beboet voor hun deelname aan het kartel.

Lufthansa was er eveneens bij betrokken, maar ontkomt aan een boete omdat het de misstanden bij de Europese Commissie aanhangig maakte. Datzelfde geldt voor dochterbedrijf Swiss.

De nieuwe boetes komen bijna allemaal overeen met de geldstraffen die eerder waren opgelegd. Alleen Martinair kreeg een lagere boete opgelegd. Bedrijven betalen in de regel maximaal 10 procent van de jaaromzet. Die is bij Martinair de afgelopen zeven jaar sterk gedaald. Nu.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina