Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer malversaties bij Vreemdelingenzaken

Weer malversaties bij Vreemdelingenzaken

16/03/2017 10:04 - Ivan Cairo

Weer malversaties bij Vreemdelingenzaken

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Reorganisatie van de dienst Vreemdelingenzaken en vervanging van het personeel heeft frauduleuze handelingen die daar gepleegd worden niet volledig kunnen wegmaken. Vorige week zei de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos in het parlement, dat opnieuw maatregelen op de afdeling getroffen zullen worden.

"Ik wil pas concreet zeggen wat er aan de hand is als zaken bewezen kunnen worden. Er zijn valse beschikkingen ontdekt. Mijn handtekening is nagemaakt. Het lijkt erop alsof er weer smeergelden wordt aangenomen bij Justitie en Politie en bij Arbeid", is het enige wat de minister hierover tegenover de Ware Tijd kwijt wil.

Voorlopig onderzoek bracht aan het licht dat ambtenaren handmatig aanvragen voor verblijfsvergunningen hebben afgehandeld, terwijl het systeem enkele maanden geleden volledig is gedigitaliseerd. De krant verneemt dat de fraude aan het licht kwam nadat een Bengalees die in het bezit was van een vals opgemaakte verblijfsvergunning tegen de lamp liep.

Aan het begin van haar ambtstermijn ontlastte de minister het hoofd van de afdeling Vreemdelingenzaken nadat onregelmatigheden waren ontdekt. Vrijwel alle andere medewerkers werden toen thuis gezet nadat op 18 september 2015 brand was uitgebroken in het gebouw van dienst. Alles wees erop dat er sprake was van brandstichting.

De opsporingsdiensten konden geen onomstotelijk bewijs produceren. Ook zijn er geen verdachten aangehouden. Destijds stelde de bewindsvrouw dat er banden waren ontdekt tussen ambtenaren op verschillende ministeries en buitenlandse criminele organisaties die betrokken zijn bij mensenhandel.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina