Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stille tocht tegen geweld

Stille tocht tegen geweld

16/03/2017 11:45 - Naomi Hoever

Stille tocht tegen geweld

 

PARAMARIBO - 'Wij durven' onder het mom van deze slogan zal zondag een stille loop worden gehouden tegen zinloos geweld. Het gaat om een tegengeluid, gezien de stijgende lijn bij roofovervallen, verkrachtingen, verkeersongevallen en kwesties waarbij pedofilie een rol speelt in de afgelopen periode.

Initiatiefnemer Danielle Pengel, beter bekend als 'Zusje' is van mening dat de geweldincidenten in Suriname zijn gestegen. "Zijn dingen die overal gebeuren. In mijn tienerjaren was het geweld niet zo zwaar", betreurt Pengel. Met de stille tocht wil zij veroorzakers en nabestaanden laten zien dat er buitenstaanders zijn die ook pijn lijden. De start en finish is in Flora; maar er zal gelopen worden in Zorg en Hoop en omgeving."Het is de eerste maar niet de laatste loop."

Het ligt in de bedoeling verschillende buurten aan te doen. Aan de deelnemers wordt gevraagd om een witte trui te dragen en een kaars mee te nemen. "Zoals we weten staat wit voor liefde en die kaars voor alle 'falling soldiers'. Laten ze zien dat we aan ze denken.'" Volgens Pengel is er voldoende animo voor het initiatief.

 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina