Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman Forsterschool wordt zonne-energieschool

Granman Forsterschool wordt zonne-energieschool

16/03/2017 16:01 - Van onze redactie

Granman Forsterschool wordt zonne-energieschool

 

PARAMARIBO - Na een succesvolle launch van het zonne-energie-project in Brokopondo, wordt ditzelfde concept ook in Langatabiki geïmplementeerd. Hiervoor hebben de stichting Duurzaam Ontwikkeling Nederland en Suriname (d’ONS) en stichting Onderwijs der EBGS de handen in geslagen. Dat meldden zij donderdag in een persbericht.

Dat bij de goudwinning kwik wordt gebruikt is alom bekend, het dorp wordt tevens omringd wordt door kleinschalige goudmijn-activiteiten. Er is echter onvoldoende aandacht voor de destructieve gevolgen voor mens en natuur. Volgens de samenwerkende stichtingen kan de onderwijsleerlijn hieraan bijdragen en daarnaast het onderwijsniveau verhogen. De kern van de leerlijn is om handvatten te bieden aan kinderen bij het duurzaam behouden van hun eigen omgeving en de wereld daarbuiten.

Door nieuwe werkvormen en gebruik van ICT-faciliteiten zullen de leerlingen leren hoe ze zelf een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzame ontwikkeling van hun omgeving en hun toekomst. Het onderwijspakket is bestemd voor de kinderen van groep één tot en met acht. Leerlingen wat de impact is van hun eigen keuzes en wat de gevolgen daarvan zijn voor hun omgeving. Zij werken op door zonne-energie aangedreven computers.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een gezamenlijk zonne-energie project dat is uitgevoerd van de Franse organisatie EDF, het Surinaams zonne-energie bedrijf Guguplex en het district commissariaat. Vanuit dit project zijn er zonne-panelen en laptops ter beschikking gesteld voor de school.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina