Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Twee kinderen vermist na bootongeluk Stoelmanseiland

Vermiste vrouw terecht na bootongeluk Stoelmanseiland

15/03/2017 13:30 - Gilliamo Orban

Vermiste vrouw terecht na bootongeluk Stoelmanseiland

 

PARAMARIBO - Twee kinderen onder wie een baby worden nog steeds vermist na een bootongeluk maandagmiddag bij de stroomversnelling 'Singa Tetei' in de omgeving van Stoelmanseiland. Het gaat om de éénjarige Sulenie Ceder en de negenjarige Chata Poeketie. De moeder van de baby, Nesta die ook werd vermist, is terecht. Ze zat verscholen tussen boomtakken langs de rivier.

Districtscommissaris (dc) van Paramacca, Margaretha Malontie is maandag met een regeringsdelegatie uit het Tapanahony-gebied, waar het bootincindent heeft plaatsgevonden, afgereisd. "Ze bevond zich in de buurt van het ongeval en is voor observatie opgenomen bij de polikliniek van Gakaba", zegt de dc.

Volgens verklaring van de bootsman die zich in veiligheid heeft kunnen brengen, vertrok hij op de bewuste dag vroeg in de ochtend vanuit Albina met zijn negenjarige zoon Chata. Te Apatu gaf hij een man en een vrouw een lift. Hij liet te Gaakaba ene Nesta en haar  éénjarige zoon Sulenie Ceder in de boot. Ter hoogte van Singa Tetei kwam er plotseling een grote golf op, waardoor de motor het begaf. De inzittenden raakten te water. De bootsman heeft zichzelf en een passagier kunnen redden.

De andere persoon bracht zichzelf in veiligheid. Toen de bootsman en de overigen de oever bereikt hadden, ontdekten ze dat de twee kinderen en Nesta ontbraken. Enkele uren daarna zagen zij Nesta tevoorschijn komen. Eenheden van de politie en het leger zijn per boot afgevaren naar de plek op zoek naar vermisten. De zoekactie naar Chata en Sulenie wordt verder voortgezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen