Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Verkiezingen Nederland GroenLinks grootste in Amsterdam

UPDATE: Verkiezingen Nederland GroenLinks grootste in Amsterdam

15/03/2017 20:25

UPDATE: Verkiezingen GroenLinks grootste in Amsterdam

Foto: AP  

AMSTERDAM - De Nederlandse hoofdstad is klaar met tellen. GroenLinks heeft er bijna een vijfde van de stemmen gekregen: 19,3 procent. Vijf jaar geleden kwam GroenLinks in Amsterdam nog op 5,4 procent. De Partij van de Arbeid (PvdA) is gekelderd, van 35,8 naar 8,4 procent. Democraten 66 (D66) is in Amsterdam tweede geworden, met 18,2 procent. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) komt op 15,2 procent.

Om 23.45 uur waren ze in vijftien gemeenten klaar met tellen. De meeste gemeenten hebben meer tijd nodig dan bij eerdere verkiezingen, vooral vanwege de hoge opkomst en het gebrek aan software om getelde stemmen bij elkaar op te tellen. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina