Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tientallen doden bij zelfmoordaanslagen in Damascus

Tientallen doden bij zelfmoordaanslagen in Damascus

15/03/2017 17:30

Enkele journalisten hebben zich verzameld in het gebouw waar de zelfmoordaanslag heeft plaatsgevonden.

Enkele journalisten hebben zich verzameld in het gebouw waar de zelfmoordaanslag heeft plaatsgevonden.  

DAMASCUS - Bij twee zelfmoordaanslagen in de Syrische hoofdstad Damascus zijn woensdag tenminste 31 mensen om het leven gekomen. De eerste explosie vond plaats buiten een rechtbank in het centrum van Damascus.Agenten probeerden de aanslagpleger tegen te houden toen hij naar binnen wilde lopen. Daarop liet hij de explosieven afgaan.

Het staatspersbureau Sana zegt dat er naast de 31 doden ook "een aantal gewonden" is. Niet veel later was er volgens het staatspersbureau nog een zelfmoordaanslag iets ten westen van het gebied waar de rechtbank staat. Een aanslagpleger liet een explosief afgaan in een restaurant. Daarbij hebben meerdere mensen de dood gevonden.

Het is de tweede keer in vijf dagen tijd dat Damascus zelfmoordaanslagen te verwerken krijgt. Zaterdag kwamen meer dan zeventig sjiitische pelgrims om bij een dubbele zelfmoordaanslag. Een groep soennitische extremisten, Tahrir al-Sham, heeft de verantwoordelijkheid voor die aanslagen opgeëist.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina