Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname nog erg onbekend op Duitse markt

Suriname nog erg onbekend op Duitse markt

15/03/2017 18:28

Suriname nog erg onbekend op Duitse markt

Foto: Shata  

PARAMARIBO - De Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) heeft deelgenomen aan de Berlijnse ITB Beurs 2017. Na afloop van de beurs is het voor de organisatie nogmaals duidelijk wat de potentie is voor Suriname als toeristisch product.

De Shata heeft voor het eerst na haar oprichting in 2016 samen met de Stichting Toerisme Suriname (STS) en Conservation International geparticipeerd aan dit evenement. De afgelopen jaren deed Suriname al mee aan deze "travel and trade" beurs in Nederland. Het was al heel snel duidelijk dat er een groot verschil is tussen Nederlandse en de Duitse markt. Aangezien ons land nog onbekend is in Duitsland. Volgens schatting bezochten meer dan drie honderd ezoekers de Surinaamse stand.

Shata heeft in hun voorbereiding naar het evenement ervoor zorggedragen dat de bezoekers geïnteresseerd raakten in de Surinaamse stand door die als Suriname uit te beelden. De wereldkaart met de ligging van Suriname is aangeduid zodat het publiek precies kon zien waar het land ligt. De foto ter promotie van de film 'Under The Canopy' van Conservation International en het live cooking gedeelte door Chef-kok Patrick Richards hebben de Surinaamse presentatie volgens de organisatie naar een hoger niveau getild.

Volgens de organisatie is de Duitse markt opzoek naar nieuwe reislocaties. De focus is ook gelegd op het afstaan van interviews aan de Duitse reis tijdschriften en de Duitse radio voor een groter bereik. De Shata is een organisatie voor de totale sector horeca en toerisme. Het is opgericht door de particuliere sector. Het doel van de organisatie is om de de horeca en de toeristische sector op nationaal, regionaal en internationaal niveau naar een hoger niveau te tillen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina