Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Beoefening karate leidt tot meer discipline'

Minister Dogojo ontvangt karate icoon Woon-A-Tai

15/03/2017 16:30 - Van onze redactie

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken (l) en International Karate Daigaku (IKD) voorzitter Frank Woon-A-Tai (r).

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken (l) en International Karate Daigaku (IKD) voorzitter Frank Woon-A-Tai (r). Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Dogojo van Sport- en Jeugdzaken heeft karate icoon, Frank Woon- A- Tai, die tot en met 15 maart in Suriname is, ontvangen voor een werkbezoek. Woon- A- Tai die wordt vergezeld door een delegatie van het Suriname Karate College, is momenteel bezig met een Caribische tour. Dat meldt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken woensdag in haar persbericht.

Volgens hem kunnen jongeren discipline aanleren door de sport karate te beoefenen, waardoor makkelijker zij van de straat worden afgehouden. De bewindsvrouw geeft aan dat er naar samenwerkingsmogelijkheden om martial arts te promoten onder jongeren wordt gekeken.

Het Suriname Karate College wil nu vooral karate onder meisjes promoten. Momenteel bestaat 55 procent, van de jongeren die aangesloten uit meisjes. Het college is een non- profit organisatie, stimuleert jongelingen om te sporten. Daarnaast is zij ook aangesloten bij de International Karate Daigaku (IKD). Dit betekent dat er volgens internationale standaarden examens worden afgelegd. Woon- A- Tai is voorzitter van de IKD.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina