Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer maatregelen ter bescherming van zeeschildpadden

Meer maatregelen ter bescherming van zeeschildpadden

15/03/2017 16:00 - Van onze redactie

Meer maatregelen ter bescherming van zeeschildpadden

 

PARAMARIBO - De overheid heeft maatregelen getroffen om zeeschildpadden beter te beschermen. Daarbij krijgt zij ondersteuning van onder meer de dorpsgemeenschap in Galibi, plantages rechteroever Commewijne-rivier, WWF-Guyana’s, Stinasu, LVV, politie en vrijwilligers. Hoewel er in de afgelopen jaren een stijgende lijn waarneembaar was gezien de verhoogde controle door de jachtopzieners van de afdeling Natuurbeheer worden er nu nog steeds zeeschildpadeieren gestroopt Dat meldt het ministerie van Ruimtelijke ordening, grond- bosbeheer woensdag in haar persbericht.

Behalve de controle op de legstranden worden regelmatig voorlichtingsactiviteiten gehouden door Natuurbeheer op scholen en in bepaalde gemeenschappen. Tijdens een reguliere rivierpatrouille door de politie op de Marowijne-rivier is er vorige maand drie mannen aangehouden, wegens het bezit van 23.500 zeeschildpadeieren. De overtreders hebben bekend, dat ze de eieren hebben geraapt in het Galibi Natuurreservaat, in de omgeving Baboensanti. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze eieren overgedragen aan de Dienst ´s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer.

Het circa 8 kilometer lange Colocombo-strand, dat zich ten westen van Galibi heeft gevormd wordt regelmatig door zeeschildpadden bezocht om te leggen. Deze soort wordt internationaal beschermd en valt onder de 'Conventie internationale handel in bedreigde in het wild levende fauna en flora' (Cites). Ook volgens de Jachtwet 1954 en het Jachtbesluit 2002, genieten deze reptielen volledige bescherming in Suriname. Meer dan 50 procent van de wereldpopulatie van de Lederschildpad komt op de Surinaamse stranden leggen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina