Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela doneert 50 woningen aan St Kitts en Nevis

Venezuela doneert 50 woningen aan St Kitts en Nevis

14/03/2017 17:03

Venezuela doneert 50 woningen aan St Kitts en Nevis

 

BASSETERRE - De regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro schenkt vijftig 'petrocasas' huizen aan Sint Kitts en Nevis.

Petrocasas zijn opgebouwd uit producten van de Venezolaanse olie-raffinage-industrie. De huizen zijn ongeveer zeventig vierkante meter. Ze hebben meestal drie slaapkamers, twee badkamers, woon- en eetkamers, een keuken en een metalen pannendak.

Deze typische Venezolaanse woningen kunnen in een week worden gebouwd en zijn bijna vijftig procent goedkoper dan reguliere woningen. Door de thermische isolatie is het wonen in een petrocasa koeler.

Op 6 maart heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, Delcy Rodríguez, een update gegeven aan de premier van Sint Kitts en Nevis, Timothy Harris, over de schenking van de huizen. Raúl Li Causi, de Venezolaanse vice-minister voor het Caribisch gebied, steunde de minister van Buitenlandse Zaken tijdens bilaterale gesprekken. Harris zei dat ze klaar zijn voor ontvangst.

Vorige maand zei de premier dat het laatste onderdeel van zijn huisvestingsontwikkelingsplan het aanleggen van infrastructuur is. Het gaat om elektriciteit, wegen en/of water. Dit kost zo'n zeventig miljoen dollar voor 69 (bestaande) woningen. caribbeannewsnow

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina