Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Regering is buiten de wet bezig'

'Regering is buiten de wet bezig'

14/03/2017 00:02 - Naomi Hoever

NPS-fractieleider Gregory Rusland.

NPS-fractieleider Gregory Rusland. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De begrotingsbehandeling wordt in mei, hervat, ruim acht maanden nadat president Desi Bouterse zijn jaarrede heeft uitgesproken en de begroting heeft ingediend. De hervatting is door de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jenny Geerlings-Simons bekendgemaakt, nu het Ontwikkelingsplan (OP) op zich laat wachten. De begrotingsbehandeling was begonnen met de Algemene Politieke Beschouwingen maar is gestaakt door het uitblijven van het OP. In het plan moeten de beleidsdoelen van de regering voor de komende vijf jaar worden verwerkt, hoe de regering het beleid denkt uit te voeren en hoe zij dit zal betalen.

NPS-fractieleider Gregory Rusland verwijt de beleidsmakers op dit moment tegen de wetten van het land te handelen. "Je mag het land niet regeren zonder een Ontwikkelingsplan. We hebben gemerkt dat de regering niet instaat is om het plan in te dienen voor behandeling." Hij wijt dit aan het kapot maken van structuren door de huidige machthebbers. De politicus denkt dat de regering geen adequate structuren heeft ingebouwd na het opheffen van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, waaronder het Planbureau ressorteerde.

Chandrikapersad Santokhi van de VHP, vindt dat de regering een vertragingstactiek voert door het OP niet in te dienen, omdat het land in een crisis zit. "De regering weet zelf niet hoe het land hieruit te halen. De begrotingsbehandeling en het OP zullen geen uitzicht bieden om de crisis op te lossen."  De VHP-fractieleider zegt dat de regering blindelings kan rekenen op de meerderheid van de coalitie, die zich passief en te loyaal opstelt naar het regeerbeleid toe. "Nu al kan gezegd worden dat de regering een goedkeurde begroting krijgt van deze coalitie om door te kunnen gaan met het vernietigende beleid dat effecten heeft naar alle sectoren toe."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina