Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haroun A. opgepakt wegens grootschalige cocaïnesmokkel

Haroun A. opgepakt wegens grootschalige cocaïnesmokkel

14/03/2017 12:33

Haroun A. opgepakt wegens grootschalige cocaïnesmokkel

 

AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft maandagnacht in Amsterdam de Surinaamse Haroun A. opgepakt die al jaren gezocht wordt voor grootschalige cocaïnesmokkel.

Hij was een van de verdachten in het mega-onderzoek Tidore naar de smokkel van duizenden kilo's cocaïne naar Nederland. Piet W., hoofdverdachte in de zaak, kwam in december op vrije voeten na een celstraf van zeven jaar.

Haroun 'Harry' A. zou betrokken zijn geweest bij de invoer van drie transporten van in totaal duizend kilo cocaïne. Tegen hem was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De Landelijke Eenheid wil niets zeggen over de identiteit van de opgepakte man, maar bevestigt dat het om een verdachte uit de zaak Tidore gaat.

De zaak Tidore viel vooral op omdat de hoofdverdachten in afgeluisterde gesprekken praatten over 'Baas', de bijnaam van de president Desi Bouterse. Enkele verdachten hadden goede contacten met mensen rond Bouterse. Die moet nog steeds een straf uitzitten van elf jaar voor grootschalige cokesmokkel. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina