Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Foto dierenmishandeling moet leiden tot opsporen daders

Foto dierenmishandeling moet leiden tot opsporen daders

14/03/2017 03:27 - Cheflin Paulus

Foto dierenmishandeling moet leiden tot opsporen daders

 

PARAMARIBO - “De foto spreekt voor zich. Dit kan niet. Ook al is het een zwerfhond, het is een levend wezen. Mensen moeten echt ophouden hiermee.” Zo reageert Cynthia Ashruf, voorzitter van Stichting Henk Abrahams over een geval van dierenmishandeling dat zich voordeed te Ondrobon. Het geval is vastgelegd en daarna verspreid op het internet.

De stichting zal dinsdag een brief richten naar het Openbaar Ministerie voor onderzoek en vervolging van een groep mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan het doodmartelen van een hond. De organisatie heeft naar aanleiding van beeldmateriaal dat op sociale media is geplaatst het initiatief genomen om de personen die duidelijk te zien zijn op de foto op te sporen.

Middels een oproep op Facebook heeft de Stichting een verzoek gedaan aan de gemeenschap om informatie te verschaffen over de daders. "Er kwamen veel reacties binnen van mensen die de mishandeling afkeuren. Wij kregen genoeg informatie. Veel mensen wisten dus over wie het ging."

Ashruf zegt dat de informatie die verzameld is wordt opgenomen in een dossier dat wordt overhandigd aan het O.M. Ze wijst erop dat men zich er meer bewust van moet worden dat dierenmishandeling strafbaar is. "Wij komen op voor dieren in nood. Nu ziet men duidelijk hoe dieren mishandeld worden en het is veel te erg."  Er zijn ook bedreigende uitlatingen gedaan naar mensen die informatie hebben doorgespeeld. Dat verbaast de voorzitter nog meer. De stichting Dierenbescherming Suriname is ook bezig met onderzoek in deze zaak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina