Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lesley Daniel ontheven bij Nationaal Vervoersbedrijf

Lesley Daniel ontheven bij Nationaal Vervoersbedrijf

17/02/2017 13:52 - Ivan Cairo

Lesley Daniel ontheven bij Nationaal Vervoersbedrijf

 

PARAMARIBO - Abop-topper Lesley Daniel is vrijdag door transportminister Jerry Miranda uit zijn functie als waarnemend-directeur bij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) gezet. Hem wordt verduistering verweten, ook zouden er grove onregelmatigheden zijn geconstateerd in de boekhouding in de periode dat hij de leiding had. Het zou gaan om een totaalbedrag van ruim SRD 25 miljoen.

De Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) zal worden ingezet om onderzoek te doen naar de vermoedelijke malversaties, verneemt de Ware Tijd. Ook zal een ontslagprocedure worden ingezet. Na het aantreden van Guno Robertson eind 2015 als nieuwe directeur werd Daniel die in feite president-commissaris was niet ontslagen zoals de bedoeling was. Zijn salaris als waarnemend-directeur werd wel geblokkeerd.

Hij sleepte de Staat voor de rechter en werd toen in het gelijk gesteld. De kantonrechter oordeelde dat Daniel tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) als waarnemend-directeur ontslagen zou moeten worden. De Staat werd veroordeeld om het salaris door te betalen tot aan zijn formele ontslag. Eind vorig jaar liet Daniel beslag leggen op de bankrekeningen van het NVB.

Daniel wordt ook verweten US 40.000 dollar te hebben verduisterd. Hij beweert met het dienstvoertuig dat hem destijds ter beschikking was gesteld betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval. De auto zou toen total loss zijn verklaard, waarna hij het voornoemde bedrag ontving voor aanschaf van een nieuwe dienstauto.

Echter, er zou bij de politie geen registratie zijn van het verkeersincident en de verongelukte auto kan ook niet worden achterhaald. Enkele telefoontjes naar het mobielnummer van Daniel om van hem een reactie te vernemen, bleven onbeantwoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen