Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winterlichtkas geopend bij Wageningen University

Winterlichtkas geopend bij Wageningen University

16/02/2017 10:29

Foto: WUR/FotostudioVlekke

Foto: WUR/FotostudioVlekke  

BLEISWIJK - De eerste experimentele Winterlichtkas is gebouwd op het terrein van Wageningen University & Research in Bleiswijk. Donderdag werd deze geopend door de staatssecretaris Martijn van Dam van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

De Winterlichtkas is een nieuw kasconcept dat tien procent lichtwinst oplevert, dankzij de combinatie van diffuus glas, een nieuw type schermsysteem en een schermdoek dat licht doorlaat. De winst aan licht zorgt voor een duurzamere teelt, omdat er minder licht nodig is voor de gewassen.

De komende periode vinden verschillende onderzoeken en gewasproeven in deze kas plaats. Momenteel wordt dit concept getest met een nieuwe teeltwijze voor komkommers die speciaal is gericht op de teelt in de winterperiode.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina