Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela haalt CNN uit de lucht

Venezuela haalt CNN uit de lucht

16/02/2017 15:28

Venezuela haalt CNN uit de lucht

Foto: AFP  

CARACAS - De Venezolaanse regering heeft woensdag de Spaanstalige versie van CNN uit de lucht gehaald. President Nicolas Maduro beschuldigt de Amerikaanse nieuwszender van het "verdraaien van de waarheid".

De socialistische regering in het land is verontwaardigd over reportages van CNN over Venezolaanse paspoorten en visa die illegaal zouden zijn verkocht op de ambassade in Irak. CNN en Español werd woensdag niet meer aangeboden door sommige kabelproviders in Venezuela.

Afgelopen weekend riep Maduro het netwerk al op "weg te wezen". Hij beschuldigde de zender toen van het manipuleren van uitspraken van een student, die rechtstreeks op televisie had verteld over de erbarmelijke omstandigheden op zijn school.

De Nationale Commissie van Telecommunicatie (Conatel) noemt de berichtgeving van CNN in een verklaring "een daad van agressie gericht tegen de soevereiniteit van Venezuela". Als "voorzorgsmaatregel" heeft Conatel alle uitzendingen van CNN en Español opgeschort in het land. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina