Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Okanisie Pikien zet taalproject voort

Stichting Okanisie Pikien zet taalproject voort

16/02/2017 14:05

Stichting Okanisie Pikien zet taalproject voort

 

Stichting Okanisie Pikien Marowijne heeft besloten het project ouderpartnerschappen & taalontwikkeling voort te zetten. De afgelopen twee jaar is dit project, met een bijdrage van UTSN, uitgevoerd op drie pilot scholen.

De organisatie heeft nu samen met de Oudercommissie van Moengotapu besloten om de focus te leggen op ouders en kinderen buiten school.

Het project heeft als doel om ouderpartnerschappen te versterken en de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren. In het taalcentrum Toli Oso wordt er gewerkt aan de woordenschat, taalkennis, creatieve vorming en huiswerkbegeleiding. De rol van ouders bij deze taalontwikkeling is cruciaal. Zij worden bijvoorbeeld getraind om interactief voor te lezen.

In 2014 hebben ouders aangegeven om meer te willen samenwerken met school én met elkaar. Ouders kunnen daarom in het taalcentrum samenkomen om elkaar te ondersteunen aan de hand van sociaal-maatschappelijke thema's, zoals opvoeding. Sociaal-maatschappelijke dienstverleners zullen geïniteerd worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina