Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PWO wil via jongeren heropleven

PWO wil via jongeren heropleven

16/02/2017 05:14 - Eliézer Pross

Borstbeeld van de oprichter van de vakbondsfederatie, Pater Jozef Weidman.

Borstbeeld van de oprichter van de vakbondsfederatie, Pater Jozef Weidman. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De samenleving gaat zwaar gebukt onder de effecten van de economische crisis en heeft de vakbeweging nodig om op te komen voor haar belangen. Dit werd woensdag benadrukt door Armand Zunder, voorzitter van Surinames oudste vakcentrale, de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) tijdens een receptie ter gelegenheid van het 69-jarig bestaan.

"Vanwege de devaluatie en hoge inflatie is de koopkracht van de werkende klasse ernstig achteruit gegaan. Daarnaast komen de eisen van het Internationaal Monetair Fonds erbij en daar zij wij absoluut tegen. Dit zijn zaken die wij als vakbeweging namens de werkende klasse aan de politiek duidelijk moeten maken", legde hij uit in reactie op kritische vragen over politieke inmenging in de vakbeweging.

De verdeeldheid en politieke inmenging kunnen volgens hem doorbroken worden, indien de vakbonden meer in overleg met elkaar zouden treden om een eenheid te vormen. Hij wil met de PWO het voorbeeld geven door de machthebbers te adviseren, zonder actief toe te treden tot de politiek.

Hij geeft toe dat de samenleving steeds meer kritiek heeft op de vakbeweging wegens het dienen van politieke belangen. Hoewel de verbondenheid tussen de politiek en vakbeweging volgens hem onvermijdelijk is, wil zijn vakcentrale het vertrouwen in de vakbeweging helpen herstellen door niet actief deel te nemen aan de politiek.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina