Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooligans waarschuwen voor rellen tijdens WK 2018

Hooligans waarschuwen voor rellen tijdens WK 2018

16/02/2017 19:07

Hooligans waarschuwen voor rellen tijdens WK 2018

Foto: AFP  

MOSKOU - Russische hooligans waarschuwen Engelsen die het WK voetbal 2018 in Rusland bijwonen voor een "festival van geweld". Na de rellen tijdens het EK in 2016 in Frankrijk is er meer aandacht gekomen voor het hooliganisme.

Bij gevechten tussen Russische en Engelse supporters voor, na en tijdens de wedstrijd in Marseille raakten tientallen mensen gewond. Ook raakten twee mensen in coma. In de Britse BBC-documentaire Russia's Hooligan Army stellen hooligans dat deze gevechten pas een voorproefje waren.

"Onze tegenstanders zijn de Engelsen, de voorvaders van het hooliganisme. We wachten op hen. Als je daar bent kun je er op rekenen dat je klappen krijgt", zegt één van de hooligans anoniem in de documentaire. De meeste geïnterviewde hooligans houden hun masker op.

Het zou gaan om een groep goed getrainde vechters, die speciale kampen organiseren en uren oefenen in de sportschool. Ook worden evenementen op afgelegen plekken georganiseerd om gevechten te oefenen. Bij deze gevechten worden ook nieuwe leden gerekruteerd. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina