Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blauwgrond zonder stroom wegens mastaanrijding

Blauwgrond zonder stroom wegens mastaanrijding

16/02/2017 13:05

Foto: EBS

Foto: EBS  

PARAMARIBO - Delen van Blauwgrond en andere gebieden van Paramaribo-Noord kwamen donderdag omstreeks vijf uur in de ochtend zonder stroom te zitten. De oorzaak was een mastaanrijding aan de Thurkowstraat, waardoor de lijn die over de Wongsoredjostraat loopt, uitviel. Dat meldt N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) in een persbericht.

Het gaat om een belangrijke koppelmast waarbij twee gebieden, Rainville en Blauwgrond, aan elkaar verbonden worden. De mast moet worden vervangen, maar door de weersomstandigheden zal er enige vertraging optreden bij de herstelwerkzaamheden, vanwege veiligheidsaspecten. Enkele buurten zijn intussen via andere lijnen overgenomen en worden weer van stroom voorzien. De werkzaamheden zijn nog gaande.

Ondanks herhaaldelijke oproepen van de EBS is er geen afname van het aantal mastaanrijdingen, met als gevolg dat er onnodige stroomonderbrekingen plaatsvinden. De EBS stelt ook dat bij verbreding van wegen onvoldoende rekening wordt gehouden met aanwezige infrastructuur van de EBS, waardoor er in bepaalde gebieden de masten dichter bij de weg komen te staan dan gewenst.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina