Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Barmhartige Samaritaan' krijgt drie jaar celstraf

'Barmhartige Samaritaan' krijgt drie jaar celstraf

15/02/2017 20:08 - Van onze redactie

'Barmhartige Samaritaan' krijgt drie jaar celstraf

 

PARAMARIBO - Lorenzo F. had met zijn ontkenning van betrokkenheid bij een roofoverval gehoopt vrijuit te gaan. Rechter Dinesh Sewrattan legde hem dinsdag conform de eis van officier van justitie Rayshree Koendan een gevangenisstraf op van drie jaar en zes maanden.

De rechter concludeerde dat er voldoende bewijs is dat hij samen met twee nog voortvluchtige mannen op 2 juli 2016 aan de Burenstraat een man en een vrouw die in een auto waren, had mishandeld en beroofd. Het drietal was gewapend met een hamer en een houwer. Sewrattan confronteerde Lorenzo F. verder ook met het feit dat hij in eerste instantie had beweerd dat hij niets van de beroving afweet, terwijl hij later terug kwam op zijn verklaring en vertelde dat hij hulp had geboden aan de slachtoffers.

De verdachte hield echter tijdens het onderzoek voet bij stuk dat hij niet betrokken is geweest bij de overval. Hij zou op hulpgeroep zijn afgegaan en had geprobeerd de vrouw die hij op de grond zag liggen hulp te bieden. Omdat het slachtoffer hem als een dader had aangemerkt was hij gevlucht, echter achternagezeten door twee mannen, die erin slaagden om hem in de kraag te vatten. 

Advocaat Murwin Dubois was niet overtuigd van het bewijs en had Lorenzo F. op de vorige zitting een 'barmhartige Samaritaan' genoemd. De jongeman heeft volgens hem getracht om iemand in nood hulp te bieden, maar het liep anders af en hij concludeerde daarom vrijspraak, maar de rechter besloot anders.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina