Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement roepende in de woestijn bij schoolstakingen

Jeugdparlement roepende in de woestijn bij schoolstakingen

12/01/2017 03:28 - Merredith Bruce

Jeugdparlement roepende in de woestijn bij schoolstakingen

 

PARAMARIBO - Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) is als inspraakorgaan de instantie bij uitstek om bij schoolstakingen op te komen voor de belangen van scholieren. Maar de stem van het NJP is in dit geval als die van een roepende in de woestijn.

Ondervoorzitter Conrad Acton geeft dit toe. "Bij alle andere vraagstukken van jongeren waarvoor we zijn opgekomen, is er naar ons geluisterd. Maar zodra het gaat om een staking van leerkrachten, wordt onze stem niet gehoord." Dat het NJP bij schoolstakingen niet wordt gehoord, heeft volgens hem te maken met het ego van degenen die verantwoordelijk zijn voor de staking. "We achten onze ego hoger dan de belangen van scholieren, want die worden uiteindelijk de dupe."

Op het moment dat hij de redactie te woord staat, ligt de zoveelste verklaring van het jeugdparlement gereed om naar de media te worden gestuurd. Dat er niet wordt geluisterd naar het NJP, weerhoudt het jongereninstituut er niet van om door te gaan zijn stem te laten horen. Hij vindt in elk geval niet dat het NJP zich onvoldoende inspant om de belangen van scholieren te verdedigen.

Acton onderstreept dat het huidige jeugdparlement ervoor kiest om door middel van overleg oplossingen te bereiken. Hoewel het NJP bevoegd is om een stapje verder te gaan en landelijk scholieren op te roepen bepaalde zaken af te dwingen, ziet hij de noodzaak om daarvoor te kiezen niet in. Mocht er in geen enkel geval naar het jeugdparlement worden geluisterd, sluit hij niet uit dat het pad van dialoog verlaten zal worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina