Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Druk op christenen vorig jaar toegenomen'

'Druk op christenen vorig jaar toegenomen'

11/01/2017 16:13

'Druk op christenen vorig jaar toegenomen'

Foto: AFP  

De druk vanuit familie, overheid of omgeving op christenen is vorig jaar toegenomen. Dat stelt de organisatie Open Doors, die woensdag de 'Ranglijst Christenvervolging' publiceert.

Op de lijst staan vijftig landen waar christenen het meest om hun geloof worden vervolgd. In de onderzochte landen wonen 215 miljoen christenen, die in 'sterke tot zeer sterke mate' worden vervolgd. Volgens Open Doors komt dat neer op één op de elf van de 2,48 miljard christenen in de wereld.

Onder vervolging verstaat de organisatie "het bewust vijandig bejegenen van christenen in woord en daad". Zij onderscheidt hierin twee vormen: 'verstikken' of 'verbrijzelen'. In de eerste vorm gaat het om druk van overheid, familie of omgeving, in de tweede om geweld, een vorm die duidelijker zichtbaar is.

De ranglijst toont dat het 'zichtbare' geweld tegen christenen in 2016 is afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Werden er in 2015 nog 7.106 christenen vermoord om hun geloof, in 2016 waren dat er 1207. Ook werden minder kerken vernield.In Noord-Korea worden de meeste christenen vervolgd, gevolgd door Somalië, Afghanistan en Pakistan. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina