Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vierenhalf jaar voor deelname brute beroving

Vierenhalf jaar voor deelname brute beroving

10/01/2017 14:27 - Van onze redactie

Vierenhalf jaar voor deelname brute beroving

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft de 31-jarige Carlo L. maandag conform de eis van officier van justitie Astrid Niamat veroordeeld tot viereneenhalf jaar gevangenisstraf met aftrek. De rechter vindt, net als deopenbare aanklager, dat de verdachte betrokken is geweest bij een roofoverval in een woning, samen met vier anderen. Zij zijn nog niet gepakt. “Mensen zijn niet meer veilig in hun eigen huis”, benadrukte de rechter. Er is bij de overval geschoten. Eén van de bewoners raakte gewond aan haar hoofd.

Advocaat Headley Derby vindt het bewijs niet geleverd en concludeerde vrijspraak. Zijn cliënt heeft vanaf zijn aanhouding ontkend betrokken te zijn geweest bij de overval. Bij de rechter verklaarde hij dat hij zich op de dag van de beroving aan het ontspannen was met een vrouw met wie hij al enige tijd een geheime relatie heeft. Nadat hij haar thuis had afgezet werd hij aangehouden door de politie.

In de auto trof de politie vijf paar slippers aan en twee patronen. De man verklaarde dat slechts één paar van de slippers hem toebehoorde. De rest was volgens zijn verklaring van zijn neef, tevens eigenaar van de auto, maar na onderzoek ontdekte de politie dat het voertuig degelijk van Carlo L. is. Omdat hij nog niet in het bezit is van een rijbewijs had hij deze op naam van zijn nicht gekocht. De twee gevonden patronen kwamen overeen met die zijn aangetroffen in de woning waar de beroving was gepleegd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina