Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paramaribo Zoo krijgt nieuwe apensoort

Paramaribo Zoo krijgt nieuwe apensoort

10/01/2017 13:01 - Naomi Hoever

Twee kwatta-apen ontspannen in de Paramaribo Zoo. De Surinaamse dienrentuin krijgt binnenkort tien Rhesus-apen van het Belgische dierenpark Beestenberg.

Twee kwatta-apen ontspannen in de Paramaribo Zoo. De Surinaamse dienrentuin krijgt binnenkort tien Rhesus-apen van het Belgische dierenpark Beestenberg. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het gebrek aan het opzetten van goede dierenverblijven in de Paramaribo Zoo, werkt remmend op het verkrijgen van dieren uit het buitenland. Het is nu wel gelukt het apenbestand binnenkort uit te breiden. De dierentuin kon met eigen geld voor SRD 15.000 het oude verblijf van de Kapucijneraap repareren en verhogen. Dit wordt het ‘huis’ van de tien Rhesusapen die geschonken worden door het dierenpark Beestenberg in België.

De dieren hadden al in november moeten zijn aangekomen, maar het verblijf is nog niet in orde. Ook moet nog wat papierwerk worden gedaan, zoals het indienen van een veterinaire importvergunning in verband met de keuring van de dieren op ziekten en een importvergunning van Natuurbeheer.

"Zonder documenten kunnen de apen het land niet in", zegt dierentuinbeheerder Rakesh Debisarun. De Beestenberg heeft een overschot aan deze aapsoorten en wil zelfs nieuwe soorten binnenhalen. Volgens de beheerder van de Paramaribo Zoo komt de Rhesusaap van oorsprong uit India. Het is de eerste keer dat deze soort, zo groot als de Kwatta-aap, in Suriname zal verblijven.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina