Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transporteurs onderhandelen deze week over tariefverhoging

Transporteurs onderhandelen deze week over tariefverhoging

09/01/2017 03:28 - Gilliamo Orban

Transporteurs onderhandelen deze week over tariefverhoging

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) en de Particuliere Lijnbushouders- organisatie (PLO) zullen deze week afzonderlijk met de regering onderhandelen over nieuwe tarieven. Ze vinden dit noodzakelijk door gestegen kosten van onder meer onderdelen.

"De laatste verhoging dateert van 2012 toen de brandstofprijzen waren gestegen. We hadden toen een verhoging gehad van 35 procent", zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen tegen de Ware Tijd. Hij vertegenwoordigt de bus- en boothouders van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). De OBS zal dinsdag praten met de overheid.

Themen zegt dat gewoonlijk de schoolvervoerders en collega's die voor de NVB rijden eenzelfde verhoging krijgen. De busorganisatie heeft in augustus een kostencalculatie bij de overheid ingediend en op basis daarvan willen de bushouders een verhoging van 139 procent. "Wij willen binnen twee weken een akkoord bereiken. We hebben die verhoging hard nodig." De verhoging van tarieven kan ertoe leiden dat de school- en staatsbuskaarten duurder worden.

De PLO had in juli met de regering afgesproken dat de toen toegekende verhoging van de tarieven met 20 procent zou gelden tot 1 januari 2017. Vóór deze datum zouden partijen onderhandelen over nieuwe tarieven of verruiming van subsidie die het vorig jaar is verhoogd naar SRD 2,25 per liter diesel. Met beide groepen transporteurs beginnen de onderhandelingen deze week. De twee belangenorganisaties hadden gedreigd met lamleggen van het openbaar vervoer. Voor de vervoerders was achterstallige betaling de hoofdreden. Intussen is er uitbetaald.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina