Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Premier Modi: 'Suriname kan Ayurvedacentrum worden'

Premier Modi: 'Suriname kan Ayurvedacentrum worden'

09/01/2017 06:30 - Ivan Cairo

Premier Modi: 'Suriname kan Ayurvedacentrum worden'

Vicepresident Ashwin Adhin en de Indiase premier Narendra Modi (r) zondag tijdens hun ontmoeting in Bengaluru, India. Foto: Lalit Kumar  

PARAMARIBO - Premier van India, Narendra Modi, heeft zondag tijdens een onderhoud met vicepresident Ashwin Adhin gezegd, dat Suriname de Ayurveda-hoofdstad van Latijns-Amerika zou kunnen worden. Hij stelde voor dat Surinamers alvast cursussen volgen op de Indiase Ayurveda-universiteiten om de discipline onder de knie te krijgen. De volgende stap zou dan zijn dat Suriname zich ontwikkelt tot het Ayurvedacentrum in de regio. Modi deed zijn voorstel, nadat de vicepresident het verzoek had gedaan dat India assisteert om in Suriname een gunstig klimaat voor de ontwikkeling van Ayurveda te scheppen. Volgens de Surinaamse bewindsman zou er veel potentie zijn hiervoor.

Zo melden het Indiase ministerie voor Buitenlandse Betrekkingen en verschillende media. Adhin vertoeft momenteel in India waar hij de Pravasi Bharatiya Diwas, de jaarlijkse Indiase diasporaconferentie bijwoont. Adhin was hoofdspreker zaterdag tijdens het jongerenforum in Bengaluru dat voor het eerst is gehouden. Hij werd door Modi gecomplimenteerd met zijn toespraak. In de ontmoeting met de Indiase regeringsleider merkte Adhin op dat de Pravasi Bharatiya Diwas een uitstekend platform is om de relaties tussen India en zijn diaspora te verdiepen. De twee bewindslieden bespraken daarna uitgebreid verschillende onderwerpen van de bilaterale samenwerking zoals veeteelt, landbouw, de oliepalmindustrie en houtverwerking.

Adhin tastte ook de mogelijkheden af wat betreft investeringen uit India in de farmaceutische- en mijnbouwsector in Suriname. Suriname zou daarbij als gateway voor exporten naar Latijns-Amerika kunnen fungeren. Vicepresident Adhin stelde voor dat de Gezamenlijke Commissie India-Suriname zo snel als mogelijk bijeenkomt om zich te buigen over deze zaken en verdere invulling te geven aan de bilaterale samenwerking. Ook internationale vraagstukken kwamen tijdens het gesprek aan de orde. De vicepresident herbevestigde Surinames steun aan India in diens streven een permanent lid te worden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina