Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amerikaanse marine lost waarschuwingsschoten naar Iraanse schepen

Amerikaanse marine lost waarschuwingsschoten naar Iraanse schepen

09/01/2017 15:00

Amerikaanse marine lost waarschuwingsschoten naar Iraanse schepen

Foto: ANP  

WASHINGTON - De Amerikaanse marine heeft zondag waarschuwingsschoten afgevuurd naar vier schepen van de Iraanse Revolutionaire Garde, toen die met hoge snelheid op een schip van de Amerikaase marine afkwamen.

Dat melden verschillende media maandag. De Amerikaanse marine probeerde aanvankelijk contact te leggen met de schepen in de Straat van Hormuz, met het verzoek hun snelheid te minderen. Toen er niet werd gereageerd, werden er drie schoten gelost en dropte een helikopter een rookbom.

De schepen van het Iraanse militaire elitekorps passeerden het Amerikaanse marineschip USS Mahan op 800 meter, liet een anonieme bron maandag aan persbureau Reuters weten. De Mahan escorteerde op dat moment twee andere schepen van de marine. Donald Trump, president-elect van de Verenigde Staten, heeft eerder laten weten dat Iraanse schepen die de Amerikaanse marine verstoren "uit het water geschoten mogen worden". Het incident in de Straat van Hormuz vond twaalf dagen voor de inauguratie van Trump plaats.

Het is niet de eerste keer dat de Iraanse en Amerikaanse marine met elkaar in botsing komen. In augustus vond een soort gelijk incident in de Perzische Golf plaats. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina