Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Vooruitgang voor Chinese economie in 2016’

‘Vooruitgang voor Chinese economie in 2016’

08/01/2017 18:31

Chinese economie in de lift

Chinese economie in de lift Foto: AP  

BEIJNG - Volgens het Chinese ministerie van Financiën zit de Chinese economie in de lift. Onderminister Zhu Guangyao stelt dat het land in 2016 een economische groei van 6,7 procent bereikte.

De onderminister van Financiën deed de uitspraak op zondag op een forum van een Chinese universiteit, meldt Reuters. Met de economische groei van 6,7 procent heeft het land haar doel gehaald om een groei tussen de 6,5 en 7 procent te bewerkstelligen. Dat doel werd eerder in 2016 vastgesteld.

Om dit doel te behalen heeft de Chinese overheid het afgelopen jaar meer uitgaven gedaan. Ook is er veel geld geleend bij banken, wat tot veel extra schulden leidde.Veel analisten geloven echter dat de groei in werkelijkheid lager zou zijn dan dat de officiële data nu laten zien. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina