Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doden bij aanslag met vrachtwagen op militairen in Jeruzalem

Doden bij aanslag met vrachtwagen op militairen in Jeruzalem

08/01/2017 13:33

Doden bij aanslag met vrachtwagen op militairen in Jeruzalem

Foto: BBC  

JERUZALEM - Zeker vier militairen zijn omgekomen toen een vrachtwagen in het zuidoosten van Jeruzalem inreed op een groep militairen op een beroemde promenade. Vijftien anderen raakten gewond.

De politie spreekt van een terroristische aanslag, meldt de  Engelse nieuwszender BBC. De bestuurder van de wagen, een Palestijnse man uit Oost-Jeruzalem, is doodgeschoten.

Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wijst alles erop dat hij een aanhanger was van terreurbeweging Islamitische Staat. De beweging heeft de aanslag zondagmiddag opgeëist. Op een foto van de Israëlische krant Haaretz is te zien dat de voorruit van het voertuig is doorzeefd met kogels. Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

De dodelijke slachtoffers zijn drie vrouwen en een man van in de twintig. Op bewakingscamerabeelden is te zien dat de wagen met hoge snelheid inrijdt op de groep militairen die naast de bus staat.

De aanslag gebeurde bij een uitkijkpunt in de Armon Hanatziv-buurt. Veel toeristen bezoeken dat punt om uit te kijken op de ommuurde oude stad. De aanslag werd gepleegd met een kleine truck met kraan. Sommige mensen kwamen vast te zitten onder de vrachtwagen.

Armon Hanatziv is een gebied dat in 1967 door Israël werd ingenomen. De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet heeft laten weten geen aanwijzingen te hebben gehad dat er een aanslag ophanden zou zijn. De dienst is betrokken bij het onderzoek.NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina