Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Crisis in Britse ziekenhuizen na dood patiënten

Crisis in Britse ziekenhuizen na dood patiënten

08/01/2017 15:31

Crisis in Britse ziekenhuizen na dood patiënten

 

LONDEN - Het Britse Rode Kruis waarschuwt voor een humanitaire crisis in het Britse gezondheidssysteem. Aanleiding is de dood van twee patiënten, die veel te lang in de gang van het ziekenhuis moesten wachten op hulp.

Volgens het Rode Kruis kunnen de ziekenhuizen en ambulancediensten de stijgende vraag naar zorg niet meer bolwerken, zo melden Britse media. De National Health Service (NHS) ontkent dat er sprake is van een crisis, maar geeft wel toe dat het aantal patiënten hoger is dan ooit, aldus de Engelsezender BBC.

Het Worcestershire Royal hospital opende vrijdag een onderzoek naar de dood van de twee patiënten. Het ziekenhuis ontkent niet dat de patiënten omkwamen nadat ze lang hadden moeten wachten op bedden in de gangen van het ziekenhuis in de eindejaarsperiode.

Volgens Britse media zou een vrouw gestorven zijn aan een hartaanval nadat ze 35 uur had moeten wachten op hulp, terwijl een man op een bed in de gang een vaatverwijding (aneurysma) kreeg en niet meer gered kon worden.

Oppositieleider Jeremy Corbyn heeft premier Theresa May opgeroepen om aan het parlement uit te leggen hoe ze het 'nationale schandaal' van de NHS zal oplossen. Een derde van de ziekenhuisgroepen heeft inmiddels alarm geslagen dat er dringend maatregelen nodig zijn om het stijgende aantal patiënten het hoofd te kunnen bieden. Trouw.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina