Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Intrekking aangifte SFB heeft geen invloed op zaak'

'Intrekking aangifte SFB heeft geen invloed op zaak'

07/01/2017 08:39 - Milton Hubard

Minister Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat het Openbaar Ministerie bevoegd is om de verdachten te vervolgen, ondanks de intrekking.

Minister Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat het Openbaar Ministerie bevoegd is om de verdachten te vervolgen, ondanks de intrekking. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De zaak van de Nederlandse artiesten, die voor seksueel misbruik vastzitten, heeft de volle aandacht van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. Meer nog omdat de aangifte tegen de verdachten recentelijk is ingetrokken. Van Dijk-Silos keurt resoluut af dat de aangifte tegen de verdachten is ingetrokken.

De moeder van het meisje weigert tegenover de redactie te bevestigen dat zij de aangifte heeft ingetrokken. Zij wil ook niet inhoudelijk reageren op de het gebeurde. De moeder zegt samen met haar dochter een zeer moeilijke periode achter de rug te hebben, nadat het seksfilmpje op internet was geplaatst en werd verspreid. Echter, de twee zouden het gebeurde uiteindelijk een plek hebben kunnen geven. De commotie die nu weer rondom de zaak ontstaat, is de moeder te veel.

Zij ergert zich vooral aan reacties van mensen op sociale media. De moeder heeft begrip voor de gevoelens van de ouders van de jongens. Zij vindt dat zowel haar dochter als de jongens van de samenleving een kans verdienen. "Tieners maken fouten. Wij moeten hen de ruimte geven om te leren uit hun fouten. Maar ik keur het niet goed." Ook hoopt zij dat andere jongeren leren uit deze situatie. Ouders in een dergelijke situatie adviseert zij hun kind niet af te stoten, maar te blijven praten.

Advocaat Humphrey Schurman zegt een verzoek bij de rechter-commissaris te hebben ingediend om de SFB-leden voorlopig in vrijheid te stellen. Hij zegt dat de zaak niet alleen op basis van de wet, maar veel breder bekeken moet worden. Hij heeft in zijn verzoek ook meegenomen dat het meisje op een verantwoorde wijze wordt begeleid.

Van Dijk-Silos: "Vanaf een afstand volg ik wat er gaat gebeuren." Ze voegt eraan toe dat het Openbaar Ministerie bevoegd is om de verdachten te vervolgen, ondanks de intrekking. "Kindermisbruik is een ambtshalve delict", stelt ze. De minister legt uit dat sommige delicten alleen onderzocht mogen worden wanneer er een klacht is ingediend.

De minister onderstreept dat er niet alleen seks met een minderjarige heeft plaatsgevonden, maar ook dat er een filmpje is gemaakt en verspreid. Anders dan de redactie eerder schreef, was het meisje toen de seks plaats had niet dertien, maar vijftien jaar. De bewindsvrouw onderstreept dat het dan nog om een minderjarige gaat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina