Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Meneer ... ik heb geen drupje liefde ervaren’

‘Meneer ... ik heb geen drupje liefde ervaren’

17/12/2016 10:36 - Wilfred Leeuwin

Transgender Yvana Hilton (links) samen met advocaat Audrey Tjong A Sie.

Transgender Yvana Hilton (links) samen met advocaat Audrey Tjong A Sie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - "Ik heb nu meer bewijs dat de kerk met twee tongen praat. De ene keer wordt geroepen dat zij niets tegen me heeft, maar ze spaart tijd noch moeite om mijn zaak te saboteren. Die meneer Steve Meye zegt de ene keer dat hij zich zal neerleggen bij een uitspraak van de rechter en op een ander moment zegt hij dat hij zich ertegen zal verzetten. Dan weer bekent hij dat hij de uitspraak van de rechter wil beïnvloeden. Bij de protestloop van de kerk zei hij net als andere christenen dat hij van me houdt. Meneer…..ik heb geen drupje liefde ervaren uit die protestloop.” Zo reageert Yvana Hilton op de protestloop van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname die donderdag werd gehouden.

De negatieve uitingen op sociale media, zoals Facebook, van mensen die zich christen noemen vindt Hilton verregaand en zeker niet liefdevol. "Ik vraag niemand om het met mij eens te zijn, maar uitlatingen als zou ik demonen hebben en uitspraken als hang je zelf op want God keurt dit en dat niet goed, vind ik vreselijk. Maar daarna zeggen ze in de media braaf dat ze van me houden en niets tegen me hebben. Zelf heeft nooit iemand van deze groep mij gebeld of benaderd", zegt Hilton.

Ook Hilton's advocaat, Audrey Tjong A Sie, die donderdag toevallig op straat de protestloop tegenkwam, vindt de actie van de volle-evangeliegemeenten zinloos en een persoonlijke aanval op haar cliënt. "Waar ik moeite mee heb is dat deze vrouw niemand kwaad doet, maar alle soort beledigingen en een hele protestloop tegen zich moet ondergaan. Zij voldoet aan alle kenmerken om als vrouw door het leven te gaan. Het gaat hier om een mensenrecht. Mijn cliënt pleegt op geen enkele manier inbreuk op de maatschappelijke orde, en de kerk maakt die maatschappelijke orde niet uit, zij is er onderdeel van", zegt Tjong A Sie.

Ook de jurist vindt dat waar gezegd wordt dat dit geen actie is tegen haar cliënt, alles van de loop, dus ook de opschriften op de borden, direct met Hilton te maken hebben. Zowel zij als Hilton vraagt zich af waartegen de protestloop dan wel is geweest.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina